Шри Шри Рави Шанкар е известен йога учител, мъдър наставник, един от създателите на световното движение “Изкуството да живееш”, което има много активно представителство и у нас. Наскоро Шри Шри Рави записа кратко видео, в което дава насоки и съвети във връзка със световната изолация на хората поради пандемията от коронавирус.

Учителя Шри Шри Рави Шанкар: Новият вирус може да се победи с аюрведични лекарства – те нямат странични ефекти

Темата на срещата е “Как да се сближим с младото поколение”. Тя е актуална и във времена, без социална изолация, тъй като често различните поколения се разбират трудно поради различия във възгледи, цели и убеждения за живота. 

В тази посока Шри Шри Рави Шанкар дава редица съвети. 


"Трябва да отрежем желанията на нашите деца и внуци, защото си мислим, че техните диви идеи няма да проработят или ще е много рисковано. Като по-възрастни хора, вие не искате да поемате рискове. Искате нещата да са плавни, защото сте видели живота във всичките му страни, с възходи и падения. Но искам да ви кажа нещо: трябва да им дадете някакво пространство, въпреки че намеренията ви са правилни, не бива да изглежда сякаш ги контролирате", казва той.

Целия материал и всички съвети на Шри Шри Рави Шанкар по темата вижте в zdrave.to.