Тайната на дядо Стефан, за да доживее до 103 г.: Хубаво месо и малко...
От сутринта посетителите прекрачваха прага на столетника с цвете в ръка, подарък и пожелания за здраве и още години живот.
„Господ ми дава още години и съм му благодарен за това“, споделя именникът. С бодър дух и в крепко здраве, гръмогласният старец с удоволствие разказва за дългия си житейски път.
Роден през далечната 1915 г. в село Бабук, Стефан от малък се захваща с работа и едва 12-годишен става ратай в румънско стопанство. Там се научава на коларо-железарство, почетна професия по онова време. След освобождаването на Южна Добруджа от румънска окупация открива собствена работилница, а по-късно започва работа в новите МТС-та. През това време каруците все повече намаляват и бай Стефан се научава да поправя трактори. И така до пенсионирането си през 1970 г.
Каква е тайната на дълголетието му четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: