Растението моринга известно още като "дървото чудо" и "дървото, което никога не умира, има малки заоблени листа, които са пълни с невероятно количество храна: белтъчини, калций, бета-каротин, витамин С, калий. Ето защо не е изненада, че е използвано освен за медицински нужди, но и като източник на храна от най-малко 4000 години.

Листата му се използват от векове като част от традиционната медицина, а аюрведската медицинска система я свързва с лечението или предотвратяването на около 300 заболявания. От гледна точка на храносмилането моринга е с високо съдържание на фибри.

Растението се използва като „парцал, който забърсва червата от вредните остатъци, вследствие на мазна храна". Също така то има антибактериални свойства, може да ви помогне да освободите тялото си бактерията, виновна за гастрит, язви и рак на стомаха.

Как да използвате растението и какво лекува четете в най-полезния сайт Zdrave.to.