Това се случва в тялото ви при ежедневна консумация на чесън
Растението абсорбира сулфат от почвата и го включва в молекули на аминокиселини и резерви на сяра
Чесънът се използва от хиляди години за лечение на човешки заболявания и може да намали риска от развитие на някои видове рак (гърдата и стомаха), сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2.
Уникалният вкус на чесъна идва от серни съединения. Подобно на останалите членове на семейството, растението абсорбира сулфат от почвата и го включва в молекули на аминокиселини и резерви на сяра.
Тези молекули за съхранение на сяра могат да се разделят на около 50 различни серни съединения, когато чесънът се приготвя и консумира.
Ajoene, активно съединение на сяра, намиращо се в зеленчука, в комбинация с антибиотици, помага за разграждане на защитата на бактериите.
Какво се случва с тялото ни при ежедневна консумация на чесън четете на Zdrave.to
Последвайте ни