Един широко използван днес продукт прави рака по-агресивен. За това свидетелстват две паралелни изследвания, публикувани в научни медицински списания през януари.

Още през 2017 г. голяма група учени от Испания заподозря взаимовръзката между употребата му и агресивността на редица тумори. Те публикуваха своята разработка в списание “Нейчър”. 
 

Митове за отслабването: Защо броенето на калории и био храните не са ключ към загубата на тегло

Тогава да били проучени два типа тумори – рак на устната кухина и меланом. Но не било ясно защо стават по-агресивни и бързо метастазират. Оттогава насам се появиха данни за връзката на продукта с рака на гърдата, със злокачествените тумори на задстомашната жлеза и колоректалния карцином. 

За кой продукт става въпрос и в кои храни се съдържа четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.