Това са част от златните правила за профилактика на сърдечните болести на д-р Хинрих фон Борщел – бивш парамедик и автор на книгата „Сърцето: вътрешната история на най-важния орган в нашето тяло”.

Д-р Хинрих фон Борщел предполага, че никога не е рано човек да се замисли за здравето на своето сърце. В края на краищата патологичното струпване на мастни отлагания в артериите, наричано атеросклероза, започва още след 25-годишна възраст. А именно този процес с времето води до сърдечни болести и инсулти

Д-р фон Борщел посочва някои златни правила за профилактика на сърдечните болести, спазването на които е доста приятно занимание. 

1. Eдно от най-полезните физически упражнения за сърцето е сексът, и то редовният, смята специалистът. При оргазъм в организма се отделят 50 различни химически вещества. Хормонът окситоцин понижава кръвното налягане, освен това спомага за заздравяване на рани и най-важното - понижава стреса. Между другото, най-голяма полза за здравето има сексът с любим човек, а не с полупознат за една вечер. Именно сексът с любимия води до отделяне на максимално количество окситоцин.

Останалите 2 златни правила за здраво сърце четете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to