Учените в Австралия откриха високоефективен антираков агент. Той се намира в австралийските плодове, чието име е “fontainea picrosperma”, пише факти.бг. Те са разпространени в северната част на Австралия. Изследователски екип забелязал случайно при наблюдения, че животните се хранят с плодовете с пристрастие, но изплюват семената веднага. Това събужда любопитството им и те решават да ги изследват.
Учените бързо установяват, че тези плодове имат много специални способности и ефекти. Особено в контекста на изследването на раковите заболявания, са направени много изненадващи резултати
.

Първоначално, експеримент е направен върху куче, което е с тежка гангрена. Резултатът е поразителен: след 15 дни не остава почти нищо на язвата! Въпреки това, повечето от учените се учудват с каква скорост, екстрактът от тези плодове убива туморите. Видимите промени настъпват дори след пет минути. Обикновено, при лечение на тумор, се наблюдава успех само след няколко седмици.

Друг пример е Мартина Tосо, която имала меланом на кожата, който след приема на EBC 46 (медицинското наименование на лекарството) се е стопил. Оттогава тя е диагностицирана, като успешно излекувана от рак и болестта при нея вече е изчезнала.

На този етап лекарството е изпробвано само при пациент с меланом. Все пак, ефективността на ECB-46 се ограничава дотолкова, че препаратът действа, когато все още не са се образували метастази и ракът все още не се е разпространил. Освен това, отглеждането на растението и производството на препарата трябва да бъде оптимизирано и усъвършенствано. Пред прилагането на по-голям мащаб, не съществуват никакви пречки засега.