Инфарктът е животозастрашаващо заболяване, рискът от което често се свързва с нездравословно хранене. Известно е, че правилният подбор на храни може да допринесе за предпазване от сърдечен удар. Поради тази причина международни експерти препоръчват да се следват общи препоръки и в частност да се консумират определени продукти като кисело зеле.

Общите препоръки включват консумация на нискомаслени и богати на фибри продукти, ограничаване на солта, за да се държи кръвното налягане под контрол, избягване на храни, съдържащи наситени мазнини, с цел да се поддържат здравословни нива на холестерола, пише Daily Express.

Внимание! Това са витамините, които не трябва да комбинираме

Освен общите препоръки експертите напомнят, че отделни храни и напитки също оказват благоприятен ефект върху здравето на сърцето.

Сред тях е и киселото зеле.

Продуктът е богат на фибри и пробиотици, които допринасят за намаляване на нивата на "лошия" холестерол. Пробиотиците освен това помагат и за леко понижаване на кръвното налягане.

Витамините трябва да се приемат в точно определено време

Киселото зеле съдържа и витамин К2, за който се смята, че допринася за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания, предотвратявайки отлагането на калций в артериите.

Данните от проучване сочат, че консумацията на богати на витамин К2 храни е свързана с 57 процента по-нисък риск от смърт от сърдечносъдово заболяване през последвал 7 до 10-годишен период.