Учени от Кьолн установиха кои видове спорт влияят отрицателно на мъжката потентност. И на видно място в черния списък е велоспортът. 

Изследователите са описали няколко случая, когато при велосипедисти се е наблюдавало онемяване на половите органи или импотентност след продължителни тренировки.

Станало ясно, че при велосипедистите се нарушава кръвообращението в чатала и се влошава обмена на вещества в съединителните тъкани на пещеристите тела на пениса. 

По същата причина специалистите сочат като вредни конната езда и мотоциклетизма. 
Още Хипократ през I век до н. е. забелязал, че сред богатите скити (номадски народ, обитавал обширни пространства на север от Черно море) има много, които страдат от импотентност. При бедняците подобен проблем не се наблюдавал. Работата е в това, че заможните скити прекарвали по-голямата част от деня в яздене, а останалите просто не можели да си позволят такъв разкош, пише сп. Originalia.

Същевременно учените посочват още един известен спорт, който няма нищо общо със седло, като вреден за либидото и дават съвети как велосипедисти, мотористи и ездачи да запазят половата си мощ, ако вече не е късно.

Кой е другият вреден за либидото спорт и съветите на специалистите четете в Zdrave.to