Всички правим това с мухлясалия хляб, а ще ни докара голяма беда
Съществува така наречената благородна плесен. Използва се при приготвянето на някои деликатеси, като например сирена
Какви обаче могат да бъдат последствията и опасно ли е за здравето това. Днес ще разберете веднъж завинаги.
Какво е мухъл
Всъщност, това са микроскопични гъби, които се появяват на различни неща и повърхности, включително храна. Някои от неговите видове са не само безопасни, но дори и полезни.
Съществува и така наречената благородна плесен. Използва се при приготвянето на някои деликатеси, като например сирена. И придава на ястието уникален и деликатен вкус.
Други видове мухъл обаче са много опасни, токсични и дори смъртоносни.
Какво всъщност трябва правим с мухлясалия хляб, както и какви продукти с мухъл не трябва да ядем четете на Zdrave.to
0 Коментара: