Да мухляса хлябът се е случвало във всяко едно домакинство. Ако обаче пораженията по него са малки, можем да отстраним мухлясалата част и да изядем останалата. 

Какви обаче могат да бъдат последствията и опасно ли е за здравето това. Днес ще разберете веднъж завинаги.

Какво е мухъл

Всъщност, това са микроскопични гъби, които се появяват на различни неща и повърхности, включително храна. Някои от неговите видове са не само безопасни, но дори и полезни.

Съществува и така наречената благородна плесен. Използва се при приготвянето на някои деликатеси, като например сирена. И придава на ястието уникален и деликатен вкус.

Други видове мухъл обаче са много опасни, токсични и дори смъртоносни.

Какво всъщност трябва правим с мухлясалия хляб, както и какви продукти с мухъл не трябва да ядем четете на Zdrave.to