Трудно е да водим дискусия, за това какво трябва да се съхранява в хладилник. Някои казват, че кетчупът не бива да се държи навън, а други смятат, че на него му е мястото там. Също и за яйцата.

По света яйцата обикновено се съхраняват в хладилник, но в някои европейски страни, където се купуват пресни яйца от пазара, хората пазят яйцата навън до 21 дни. Когато става дума за това, дали трябва да стоят в хладилника, или не, правилото цели към това, дали може да се натровим, а не дали яйцата ще се развалят. 

Ученият Мериен Грейвли твърди, че кокошките в Европа се ваксинират срещу салмонела и други опасни заболявания, така че жителите на тези страни си позволяват да съхраняват яйцата навън. Но ако това означава, че местните пресни яйца идват от неваксинирани пилета, тогава яйцата определено трябва да се съхраняват в хладилник. 

Яйцето може да се развали и в хладилник, но ниските температури пречат на развитието на салмонела, която се разпространява на стайна температура. Не дръжте яйцата си на стайна температура, тъй като те се съхраняват на хладно щом напуснат завода така, когато ги оставите навън, настъпва кондензация, а тя от своя страна, води до растеж на бактерии. Яйцата трябва да останат на стайна температура до максимум два часа преди отново да бъдат поставени в хладилник.