Жителка на английския град Стоктън, графство Дърам, е боледувала от COVID-19 и призовава своите съграждани да спазват стриктно всички предпазни мерки. Тя е разказала пред "Мирър" за ужасите на болестта с надеждата да вразуми британците.

В началото на октомври 56-годишната Джули Купър, която работи като бар мениджър, започнала да се оплаква от преумора и затруднено дишане. Тя се обадила на спешна помощ, но получила отказ за хоспитализация, тъй като симптомите не били достатъчно сериозни. На следващия ден тя все пак била хоспитализирана и е диагностицирана с коронавирус. Тя прекарала една нощ в болницата.

Купър признала, че вирусът е най-лошото нещо, което й се е случвало. „Много е страшно, не знаеш дали ще оцелееш. Лежах в леглото девет дни. Обикновено бързо преминавах през болестите, така че това наистина ме изненада ”, казва тя.

Най-вече тя била поразена от чувството на безпомощност на лекарите и пациентите пред заболяването. „Или ще се почувствате по-добре, или ще попаднете в реанимация. Те нямат лекарства, на човек му остава да чака и да се надява “, споделила е Купър.

Британката все още страда от проблеми с дишането. Когато Купър става от леглото, тя се чувства слаба. Веднага щом стигне до тоалетната, тя започва да има пристъпи на кашлица и задух.

Купър вярва, че се е заразила от един от клиентите на бара. Тя призова всички да носят маски, за да се избегне по-нататъшното разпространение на инфекцията.

Превод и редакция: БЛИЦ