Новите мерки са пълен цирк. Ако трябва, да става война и да се стреля, но това безобразие да приключи, не се издържа. Това коментира по време на протест срещу въвеждането на зеления сертификат пред РЗИ собственикът на заведение в Капана Ивайло Цанков, предаде "Марица". 

Към момента около 200 души изразяват недоволството си срещу новите мерки. Протестиращите надуват свирки, развяват знамена и плакати с надписи "Стига мачкане. Стига дискриминация", "Конституцията ни гарантира право на работа за всички" и други. 

"Снощи в моето заведение в "Капана" не е имало нито един човек. Ясно е, че има вълна и искат да ваксинират хората по принудителен начин.


Не виждам решение. Това не са решения а, безобразие. Нека да затворят Министерски съвет, Народното събрание, да накараме всички политици и работещи там да имат зелени сертификати. Нека да видим дали могат да живеят като нас.

Ако ще се вземат мерки, то трябва да е пълен локдаун, за всички, без изключение. Трябва мерките да пълен локдаун", обясни Цанков. 

По думите му, той е преболедувал лятото и има зелен сертификат, но според него всичко е измислица." Това е политическо оправдание, че правим нещо. Правят се някакви политически пиари, някакви машинации на наш гръб.

Провалиха ми се концерти поради тези причини. Вчера звънях в РЗИ да питам как трябва да процедирам, отговориха ми, че не знаят.

А как ще ни глобяват!? Не може така да продължава. Ако трябва да става война, започваме да се трепем и това е. Управляващите се мъчат да бягат от отговорност.

Това е абсолютен цирк, безобразие, безотговорност. Случват се неща, като при военно положение", каза още собственикът на заведение в" Капана".

Той сподели, че гласът на бранша не се чува, защото е разединен." Много хора си мълчат. Защо всички не са тук?

Едни викаме и крякаме, другите стоят и чакат да видят какво ще стане. Дай да видим кой ще изгори и след това какво ще правим. Не става така", коментира още той.