Започна традиционния брифинг на Националния оперативен щаб, на който проф. Венцислав Мутафчийски огласи последните данни за заразени с коронавирус в страната.

Общо за деня има 19 нови случаи от тях в болница са 9. Общо са 695 случая. Увеличението е с 2,8%. Няма нова област.

От новите заразени 14 са в София -  в Александровска болница – двама, в „Токуда“ – един, в Инфекциозната болница – един и 10 амбулаторни. В Стара Загора има нови четирима заразени – двама мъже и две жени. В Благоевград – има нов случай на мъж, който е с пневмония", съобщи ген. Мутафчийски.

37 са медиците, заразени с вируса, новият случай е установен при акушерка.

"Акушерка на 43 години от Центъра за Спешна медицинска помощ. От там има 9 медицински лица с доказан коронавирус. Там има и масово тестване, вече половината служители са тествани", каза той.

"81 човека са излекувани", каза генералът. 

"Починалите от началото на епидемията общо са 35 - 4 са новите. Още 4 души са починали, всички те са с придружаващи заболявания - мъж на 43 години от Пещера, мъж на 86 години в "Пирогов" и мъж и жена от Смолян.

Буквално в последните минути е починал един човек – случаят е от Смолян. Става дума за 73-годишна жена с онкологично заболяване, диабет и сърдечна недостатъчност.

581 са активните случаи на пациенти с коронавирус.БЛИЦ припомня, че 35 души са загинали от COVID-19 у нас.  Статистиката показва, че повечето заразени у нас са мъже. 

Последната жертва на вируса е мъж от Пещера едва на 43 години

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!