Днес на заседание на Министерския съвет се взе решение да се отпуснат над 22 млн. лева и за животинската плазма и за човешката. Да знае колектива и да възстановим славата на Бул Био. Това заяви премиерът на посещение във фирмата, където е заедно с Борисов са здравният министър и ген. Венцислав Мутафчийски и проф. Асен Балтов. 

По-рано днес правителството отпусна 22 млн. лв. на Бул Био 22 млн. лв. за изграждане на нова, допълнителна производствена линия за БЦЖ ваксина, реновация на лаборатория за производство на човешки кръвни продукти, както и възстановяване на производствoто на антитоксични серуми от конска плазма.

"Дет се вика за широката публика – за змийската отрова, за тетанус, затова съм довел 3-ма доктори, които да кажат дали са ви ефективни продуктите, заяви премиерът.

"Това, което е много важно, че един от основните контрагенти на Бул Био е "Уницеф"", обясни здравният министър. 

На таблет проф. Ангелов показа на премиера къде отиват произведените в "Бул Био" ваксини. Борисов се впечатли, че износът стига чак до далечна Австралия.

"БЦЖ ваксината са произведени 23 млн. дози, по целия свят се снабдяват с ваксината, за всички континенти", допълни той.

"Да ви благодарим още веднъж, че разнасяте славата на България. Нашата държава е съучаствала за осем ваксини срещу COVID-19. Едно голямо благодаря и продължавайте така да разнасяте славата на България", обърна се към колектива на "Бул Био" премиерът Борисов. Думите му бяха приети топло от работещите там, които го аплодираха.