Диетолог: През зимата консервираното е много по-полезно от прясното
„От най-ранна детска възраст ние трябва да приучаваме децата към вкусовите рецептори. Давайки му плод, който то обича, постепенно ще започне да го приема. Давайки му шоколад, естествено, шоколадът е много сладък, често с много атрактивна опаковка, то ще започне да яде шоколад. Но ние не трябва да изключваме едното или другото, просто трябва правилно да насочваме децата“, обясни тя.
5 причини да спрете да ядете кетчуп и то веднага
Плодове, които могат да се ядат за десерт са ябълките, каза още тя.
Диетологът изтъкна, че храната за децата трябва да е сготвена и прясна, а сандвичите, които са много удобни за родителите, не са никак полезни.
Липсата на минерали и витамини през зимата нараства, затова е важно да се приемат плодове и зеленчуци. Много пъти консервираното е много по-полезно от прясното, трябва да се върнем към традициите, според лекаря.
Д-р Силвия Паскалева припомни, че е опасно безразборното приемане на антибиотик, защото това влияе на имунната система.
Последвайте ни
0 Коментара: