Истината за менте храните у нас се оказа по-страшна от очакваното!
Еврофирми ни мамят с колбаси с вода, маргаринът за България пък е с 10% по-постен
За същия салам е установено още, че готварската сол в него е с 3,18% по-малко сравнено с “европейския” и с 2,12% по-малко в сравнение с изписаното на етикета.
В друг вид месен продукт съдържанието на мазнини на “българския” е с 1,72% по-малко сравнено с “европейския” и с 4,31% в сравнение с информацията на етикета. Протеинът пък в продавания у нас е 0,05% повече, спрямо “европейския” и с 3,25% над изписаното на етикета.
За една от проверяваните консерви е установено, че съдържанието на мазнини на “българския” продукт е с 1,02% по-малко сравнено с “европейския” и с 0,24% в сравнение с информацията на етикета, солта в продавания у нас е с 0,12% по-високо, в сравнение с “европейския” и с 0,17% над изписаното върху етикета.
Подобни резултати сочи и направената през февруари подобна проверка за двоен стандарт в Словакия, уточнява в. Монитор.
БЛИЦ припомня, че преди дни се появи и ТОП 15 на най-вредните продукти, които се предлагат у нас.
Последвайте ни
0 Коментара: