Кметът на Ямбол Валентин Ревански е бил излекуван от ковид с медикамента „Ивермектин“.

Това сподели самият градоначалник с пост във Фейсбук, по повод интервю на kmeta.bg с Д-р Чавдар Ботев.

„Уважаеми съграждани, приятели, споделям с вас този материал, защото имам преки впечатления от този медикамент. Както споделих, преди близо четири седмици имах положителна проба за Ковид 19.

Д-р Ботев: Цели области у нас купуват „Инвермектин“ и се спасяват от COVID-19

Изолирах се, в първите дни имах висока температура и мислих, че състоянието ми щеше да се влоши. След консултация с д-р Янкова, която родом е от Ямбол, но практикува в столицата, тя ми обясни за медикамента и как може да бъде намерен. Той се продава под формата на таблетки в Германия, Австрия и в други държави.

В България се предлага, както е написано материала, в една аптека в София, която е научно-изследователска и е към Министерството на здравеопазването. Може бъде закупено с рецепта.

Продава се и като ветеринарен продукт, макар че, когато е бил открит се е използвал единствено в хуманната медицина, след което се прилага във ветеринарната. Медикаментът ми беше предоставен от мой близък и под ръководството на лекаря започнах неговия прием в продължение на три дни.

Лудост в София! Километър опашка заради лекарство, помагащо и в трите фази на К-19!

Съпругът на д-р Янкова също имаше положителен тест, като неговите симптоми бяха по-тежки от моите. Той също започна да приема това лекарство, в комбинация с антибиотик. На втория ден след приема вече нямах температура и се чувствах значително по-добре. Състоянието на съпруга на д-р Янкова също се подобряваше. Това са моите лични впечатления. Не мога да давам указания как се приема лекарството.

Това могат да направят само лекарите. След като се върнах на работа споделих на мои познати и приятели впечатленията си от медикамента. Не съм направил това публично, защото все още нямаше официални изявления от здравни специалисти в България можеше да бъда обвинен в разпространяването на неверни твърдения.

Въпреки, че в материалите този медикамент е описан като един от най-безвредните, приемът му трябва да бъде предписан от лекар. Позволявам си да споделя това с вас, защото според мен, мoже да бъде в помощ на много хора. Бъдете здрави и се пазете! С уважение, Валентин Ревански“, написа кметът на Ямбол във Фейсбук.