- Д-р Георгиев, много мъже имат различни опасения, когато става дума за хирургично лечение на увеличена простата. С какво лазерът превъзхожда традиционната операция?

- Предимствата на операция с лазер са няколко основни. На първо място при нея мъжът не се поставя под пълна упойка. Това, разбира се, драстично намалява рисковете за него, особено ако страда от сърдечносъдови заболявания или диабет.

Прилага се упойка, която обезболява, но оставя пациента в съзнание. Следващото голямо преимущество е добрата коагулация, която гарантира относителна безкръвност. Постоперативният спад на нивата на хемоглобина е доказано по-нисък.

Пациентите се възстановяват много бързо, чувстват се отлично, раздвижват се веднага. Повечето от тях стоят с катетър под 24 часа. Използвам специфична техника - лазерна енуклеация с ранно апикално освобождаване. Това е уникален метод, който осигурява минимална инвазивност и безкомпромисни постоперативни резултати. Много мъже се страхуват от опасността след операцията да се изпускат неволно.

Това е драматично усложнение, което като уролог не искам да допускам. Затова залагам на ен-блок енуклеацията, която е толкова прецизна, че много по-сигурно запазва функцията на сфинктерния мускул на пикочния мехур, а оттук и контрола над уринирането.

 Какви са другите предимства на eн-блок лазерната енуклеация, четете в най-полезния сайт Zdrave.to