Дълги опашки от над 100 човека се извиха пред лабораториите в София от хора, които искат да си направят антигенен тест, за да отидат на работа или да пътуват, предаде "Труд".

"Друг път съм се правил тест за пътуване, опашката отнемаше максимум 15 минути, сега се чака над час", обяснихахора, чакащи пред един от филиалите на голяма лаборатория в столицата.

"Няма да ни накарат насила да се ваксинираме, ще правим тестове до припадък", "Това е фашизъм", "В Европа при такива мерки текстовете бяха безплатни", са само част от репликите, които се разменят чакащи. Почти никой на опашките не носи предпазни маски. 

В страната вече е започнала и спекула с цените на тестовете, обясниха хората. Почти двойно са вдигнали цените на антигенните тестове лаборатории в Русе например. Ако до преди ден цената на антигенния тест бе 30 лева, от днес вече същите тестове от лаборатория се продават срещу 50 лева. 

БЛИЦ припомня, че в сряда стана ясно, че "мерките" на служебния здравен министър Стойчо Кацаров развихриха и спекулата с фалшиви зелени сертификати като цената им скочи до небето.