Светила в медицината от ВМА заявяват категоричната си готовност да си поставят ваксината срещу коронавирус. Това става ясно от постове във фейсбук страницата на лечебното заведение. 

Ще се имунизирам с ваксината срещу COVID-19, защото това е мой личен избор! Въпреки че имам антитела след преболедуване на заболяването, смятам че една ваксина ще бъде бустер и ще повиши имунитета за предотвратяване на нови срещи с вируса, заяви зам.-началникът на ВМА полк. доц. Георги Попов.

„Но освен личен избор, това е обществен дълг, защото по този начин ще се събере едно голямо имунно общество, което би дало възможност на цяла България да преодолее това тежко заболяване”, допълва Попов.

„Здравето е персонално решение, но ние живеем в смутни времена, в които всеки ден ни се налага да вземаме важни и отговорни решения за живота на нашите пациенти и близки“, каза Проф. д-р Никола Владов, д.м.н., ръководител на Клиника на по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология.

„На този фон, единственият начин да спрем COVID-19 е като се ваксинираме. Само така ще парираме разпространението на вируса, отнел живота на милиони души по целия свят. Ваксината ще ни „спаси” от това ние самите да се превърнем в негови разпространители и да излагаме на риск здравето на хората около нас.

Призовавам пациентите с придружаващи заболявания да се обърнат за съвет към своите лекуващи лекари дали са подходящи за ваксинация, за да могат да реагират своевременно и да вземат най-доброто решение за себе си, когато излязат препоръките за даден вид ваксина”, казва Владов.  


 

️️АЗ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ️️ „Това е мой личен избор, но и обществен дълг. Ще се имунизирам с ваксината срещу COVID-19,...

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Четвъртък, 10 декември 2020 г.

Ръководителят на Първа клиника по инфекциозни болести на ВМА проф. Камен Плочев също заяви публично своята готовност да си постави ваксината. 


"Аз ще се ваксинирам. Ще го направя, защото работя във високорискова среда и ежедневно се излагам на заразата.
Ще го направя, защото аз така оцелявам, за мен всеки ден е безценен. Само ако съм здрав, мога да съм полезен на нашите пациенти, които имат нужда от нас!", казва той. 

 

️ ️ АЗ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ ️ ️ Ще го направя, защото работя във високорискова среда и ежедневно се излагам на...

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Петък, 11 декември 2020 г.
Както БЛИЦ съобщи, в четвъртък и шефът на здравното заведение ген. майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обяви, че ще се ваксинира срещу коронавируса. Директорът на "Пиргов" също изрази тази готовност