Дебат относно зелените сертификати се проведе в NOVA. В него се включиха Кирил Петков от "Продължаваме промяната", Драгомир Стойнев от БСП и Мартин Димитров от "Демократична България 

Кирил Петков заяви: "Ако добавим зелени сертификати за антитела, ще е добре. Оказа се че в Европа една стъпка не е достатъчна, но, ако се измерят на две стъпки, ще е достатъчно. Друго важно - да се продължи актуализацията на бюджета. Има пари в мярката 60/40, трябва да им се даде дължина".

"Не успяхме да вкараме достатъчно големи експерти, на които хората да повярват. Ние ще поканим професор от Харвард. Аз чух за 20 мин стъпка по стъпка какви са рисковете от ваксината до антителата. Само така хората могат да повярват. Трябва да се вкара масирана кампания", каза още той. 

Драгомир Стойнев каза: "За едни държави зеленият сертификат е успешен. В страна, в която от днес за утре се прилага мярката, тя няма как да е успешна. Локдаун в никакъв случай не предлагам. Ние го преживяхме веднъж и той обозначава неспособността ни да се
справим като държава".

"Трябва разяснителна кампания, че ваксинацията е нещо полезно, но свободен и информиран избор. Първо трябва да се успокоят хората", уточни той.

И добави: "Здравният министър първо каза, че е спокоен, после каза, че има капацитет в болниците. Накрая дойде и каза, че положението е тежко и трябва зелен сертификат. ГЕРБ стовари ваксини в страната и каза ваксинирайте се. Не може ние да черпим инфо от интернет, за да разберем дали тази ваксина е вредна". 

Мартин Димитров заяви: "Да не се стига до локдаун, ще е тежък удар за икономиката. ДБ го предложи в актуализацията на бюджета и никой не ни подкрепи. Хората трябваше да са информирани и трябваше да има срок, в който те да решат и да се информират. Добре е да се направи сега информационна кампания - в никакъв случай не трябва да се повишават данните".