Бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов написа гневен пост в социалните мрежи. Той посочи, че здравната система е "по бели гащи" и даде примери за това. Проф. Ангелов коментира и отпуската на служебният здравен министър. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Намираме се в нова вълна от COVID-19.�Броят на хоспитализираните e близо 1000 души.
Гоним 500 положителни проби на ден. �Това буди много сериозна тревога.

Вълната е все още невидима за широката общественост, но тя се усеща сериозно от моите колеги - лекарите.�
Всъщност здравната систама е “по бели гащи”. Някои примери:

- В Бургас болниците не приемат пациенти с COVID-19 заради глупавата нова методика за 1000-те лева за медиците на първа линия.

- Във Велико Търново кадрова криза затваря белодробния диспансер.

- В понеделник има анонсиран протест на спешни медици и синдикати пред министерството на здравеопазването. Причината - колегите не са получили възнагражденията си за юни.��В хода на COVID-19 вълна имаме дълбока криза с мотивацията на медиците.
Здравният министър го няма.

Къде е?!�Беше ли вчера в МС?!

Стойчо Кацаров е в отпуск. �Във ваканция. На море.

Уморен е от два месеца работа.�И аз съм убеден,че няма как и премиерът Янев, като офицер да одобри такова дезертьорство от битката. �А с дезертьорите всички знаем какво се случва по време на битка.

�П.С. Малко по-късно стана ясно, че Румен Радев събира извънредно част от служебния кабинет заради коронавируса. Доклад щял да изнася и Стойчо Кацаров. Върнаха го предсрочно от първа линия на морето.