"В "Пирогов" не изнемогваме. Облекчили сме легловия фонд на болницата." Това коментира в сутрешния блок на бТВ директорът на болницата Проф. Балтов.

"Изведнъж хората станаха много смели и се държат все едно няма пандемия, а то реално нищо не се е променило. Вярно е, че британският щам е по-заразен и обхваща по-младите пациенти.", обяснява специалистът.

"Вижте, погрешно е, когато болните чакат до последно преди да дойдат до болницата." Според него това да "чакаш да ти мине вкъщи" усложнява състоянието ти.

"Няма да има зелени коридори, сега хората ще се записват по електронен път и ще се избегнат тези опашки. Всеки ще получи дата и място, където да отиде да се ваксинира.", коментира още проф. Балтов.

"От следващата седмица чакаме отново голяма доза ваксини и се надяваме положението да се нормализира.", разяснява той.

"Не бива пациентите да избират с какво да се ваксинират, лекарите са там, за да преценят коя е най-подходящата ваксина за пациента.", категоричен е професорът.

"Ние в Пирогов сме ваксинирали 3 района в София. Няма за сега нови щамове, но това, което се случва в Занзибар. Аз съм бил там много пъти и знам как се движат хората. Според мен задължително тези, които се връщат от там трябва да минат под карантина.", смята Балтов.