"НЦОЗА вие сте уникални! Следващата вълна ще я лекувате ВИЕ!", това написа във фейсбук профила си директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Думите ми са по повод представения вчера анализ от Националния център по обществено здраве и анализи за смъртността от COVID-19 у нас и решенията взимани в пандемията.

Проф. Балтов пише в коментар под поста: „Анализът е статистически недостоверен! Първо и най-важно е колко са реално заразени и преболедували от Ковид19? Едва след това може да се говори за смъртност, грешки и пропуски!

За 15 месеца къде е изследването за истинския брой на преболедували? На 100 диагностицирани/15 починали е един процента смъртност, а на 500 диагностицирани/скрити и нерегистрирани/15 починали е съвсем друг процента! Това е първа и основна причина за тотално изкривяване на данните!“.

Под публикацията му има над 100 коментара. Балтов отговаря и на въпрос за тиражираната в обществото информация за фиктивно поставените ваксини, когато реално не са поставени дози на пациентите, а им се издава сертификат. Той отговаря с думите: „възможно е, но контрола е нулев!“.