Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса в България. Той алармира, че делта вариантът вече се е закрепил в страната ни, По думите му вълната още е зад хоризонта, ще дойде, но има време. Всичко зависи от уменията на хората на доц. Кунчев да ограничават клъстерите на заразените.

Ето какво написа още експертът в личния си фейсбук профил:

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 20 юли 2021 г.
Обстановката е спокойна, въпреки, че делта вариантът на вируса се закрепи в България. Първо числата, а после кратък коментар.

Че делта вариантът се закрепи, показва базовото рапродуктивно число - днес то е 1.082. Обхватът на заразата минава в осцилационен режим - някое време ще гледаме - свиване - разширяване. След това ще почне само да се разширява. Броят на активните случаи ще направи опит да слезе под 7 500. Перспективите за по-нататъшен спад към 7 000 обаче не са добри вече.

Индикаторите за смяна на тренда все още имат много ниски стойности. Което ще рече, че който е на почивка, да си я кара спокойно. Вълната още е зад хоризонта, ще дойде, но има време.

Всичко зависи от уменията на хората на доц. Кунчев да ограничават клъстерите на заразените. Работете си спокойно, почивайте си спокойно, но имайте вече едно наум. Индикаторът за смяна на тренда за страната е 25 пъти под критичната стойност, делта вариантът има още доста да се труди, за да намали това число на 1.

Служителите на РЗИ-тата пак отиват на фронтовата линия. След тях отново лекарите, сестрите и санитарите от болниците ще излязат на първа линия. Пак.

Някои голямоустати и дебелократунести юнаци понятие си нямат, какво направиха тия хора, за да се ограничи пандемията и да се лекуват заразените. Аз, като имам добра представа, съм им дълбоко благодарен. Вместо да бъдат гонени и унижавани, те трябва да бъдат наградени и поощрени. Но в тая държава много неща не са си на мястото.

Не си е на мястото и не върви и ваксинацията. Питат ме, защо. Ами просто е - антиваксърите си леят пропагандата, а насреща не стои нищо. Не се прави така. Ами как се прави.

Ето пример.

За примера, ще тръгнем от Деминг, който е казал, че добрата теория е в основата на всеки успех. Аз си имам теория за хейтърите ми. Те са дълбоко комплексирани хора. Ако не бяха, щяха да си свършат нищо полезно, вместо да хейтят. Хейтът излива част от злобата и завистта им извън тях. Така не полудяват съвсем. Как да ги използваме за наши цели.

Просто - почваме да се държим с тях така, както те се държат с нас. Тогава великите хейтъри побесняват - злобата и завистта се концентрират толкова бързо в тях, че започва избухване.

Вселената е опищяна, обаче нещо е подчертано. Това направих вчера. Понеже вълната идва и трябваше да подчертая това, отговорих на хейтърите в техния стил - "Поздравления за дебелите кратуни, че закрепиха делта варианта на вируса в България" и тъй нататък.

Последва очакваният огромен рев насреща и ореваване на Вселената, как тъй Витанов се държи към хейтърите така, както те се държат към него. Така се подчера и се фиксира, че Витанов е направил официално предупреждение за идващата върна на 19-ти юли 2021.

Няма мърдане - хейтърският рев още ехти из Вселената. Като мине вълната, правете комисии и пишете доклади, кой виновен, кой къде сбъркал. Аз си свърших работата. Предупредих ви мноооо-го преди да почне веселбата и това е документирано от чудовищен хейтърски рев. На 19 юли 2021 г.
Прост комуникационен трик, който върши работа. Така се прави.

Накрая - тази страница е за тези, които смята , че информацията им е полезна. Другите, да си намерят други занимания. Какво ме четете. Нали за нищо не ставам, нищо не разбирам от математика и прогнозите ми не са верни.

Отивайте да се занимавате с друго. Реват и псуват оттук чак до Валхала, а като им кажеш нещо насреща, веднага се цупят, обиждат и тръшкат. Така се познават комплексарите - те правят точно това, когато се отнасяш към тях така, както те се отнасят към тебе.

На тези, на които тази информация е полезна, желая спокоен ден, приятна почивка и вируса да ви заобикаля. На тези, на които тази информация не е полезна - същото.