Проверка: Фермерското сирене е бъкано със смъртоносна бактерия, причиняваща смърт!
Дъблински учени: 125 гр. кашкавал на ден намаляват "лошия холестерол"
Тревожните резултати за съдържанието на фермерските продукти бяха установени при лабораторно изследване, направено от Центъра по биология на храните по поръчка на вестника.
Няма смисъл да хапвате тези продукти, скоро пак ще сте гладни
Оказва се, че не само бактерията ешерихия коли е проблемът в сирената и млякото. Два от фермерските продукти съдържат и антибиотици. Закупени са били 8 проби млечни продукта - сирена, извара и прясно мляко. Четири от тях - от фермерските пазари пред Министерството на земеделието, храните и горите и пазара „Римска стена“. Отделно са били закупени продукти и от биомагазини – два вида краве сирене, козе сирене и натрошено козе сирене.
След направения микробиологичен анализ е станало ясно, че само два биопродукта отговарят както на българските, така и на европейските норми. В останалите шест – два био и всичките четири фермерски, има колиформи или ешерихия коли над нормите. Или и двете.
При някои от продуктите превишението на нормите стига до 10 000 пъти!
В изварата от краве мляко, закупена от „Римската стена“, в двете фермерски сирена и във фермерското прясно мляко, закупени от пазара пред МЗХГ, коли формите са над 10 000 клетки на грам при норма според родното законодателство една на грам. В двете биосирена колиформите са по-малко, но отново извън нормите – в натрошеното козе сирене са 2500 на грам, а в кравето сирене са 4000 на грам.
Но най-притеснителното е, че в три от фермерските продукти се установява опасната бактерия ешерихия коли, сочат още резултатите. Съгласно европейския регламент допустими са до 1000 на грам. В двете фермерски сирена те обаче са 1000 на грам. А в прясното мляко – цели 9500 на грам!
По думите на молекулярния биолог д-р Сергей Иванов това би могло да бъде доста опасно за човешкото здраве.
Последвайте ни
0 Коментара: