Новото ръководство в "Пирогов" вече е направило първите си рокади. Промените са достигнали до високите етажи като вече е сменена главната медицинска сестра на здравното заведение - Цветелина Евтимова, научи БЛИЦ от свои източници.Освен това са освободени и ключови фигури, които отговарят за сигурността, информационни системи и счетоводството в здравното заведение.

Извънредно в БЛИЦ! Нова чистка в "Пирогов"

Припомняме, че скандалът с болницата започна, след като служебният министър д-р Стойчо Кацаров уволни вече бившият шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Като причина за решението си служебният министър изтъкна, че в болницата е имало над 400 пациенти-фантоми по време на пандемията от коронавирус, а и той е един от тях.

Последва вълна от недоволство на лекарите от "Пирогов", като те излязоха на протест в защита на проф. Балтов. Техните искания бяха за оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и управителя на Здравната каса проф. Петко Салчев.

Няколко дни след това в здравното министерство се срещнаха представители на "Пирогов" и Българския лекарски съюз. След срещата бе съобщено, че е постигнато съгласие по 4 въпроса, а именно - взаимно съжаление за разменените остри и обидни реплики и за създалото се напрежение, установените административни нарушения ще бъдат разгледани от компетентните органи, продължаване на доверието към лекарите от „Пирогов“ и необходимостта от реформа в здравеопазването.

Проф. Балтов с изпепеляващ коментар пред БЛИЦ след неочакваната вест от МЗ и "Пирогов"!

Последва и решение за прекратяване на протеста от страна на ръководството на "Пирогов". Въпреки това медици от болницата излязоха да изразят недоволството си, но този път под прозорците на президента Румен Радев.

Вчера пък изненадващо стана ясно, че е освободена и пиарката на "Пирогов" Гергана Венкова. Както БЛИЦ писа тя се сбогува с колегите си с емоционален пост в  социалните мрежи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!