31 бяха потвърдените случаи на заразени с коронавирус в България към тази сутрин. Към 10:30 часа имаме и един починал. Това заяви на брифинг директорът на ВМА и началник на Националния кризисен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски. 

Той заяви, че има още шест нови случая на хора, заразени с коронавирус. Така заразените у нас са общо 37.

"37 са от началото на първия потвърден случай, двама са починали. 

"157 проби са изследвани в София, 9 във Варна, в Стара Загора – 17. Във Варна и Стара Загора всички са отрицателни. Във ВМА са потвърдени 5 проби и една проба в Националната лаборатотория. Там се очакват потвърждение на още 9 проби", съобщи още ген.-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Различни възрастови групи са, двама от тях са роднини на вече приети пациенти. Други са съвсем неочаквани, но имат оплаквания.

Във ВМА има 9 пациенти, които са с коронавирус инфекции, с оплаквания и са от среднотежко състояние нагоре.

В "Пирогов" са били двамата починали. От болница „Св. Наум” е прехвърлен един случай в "Пирогов". 5 са в Белодробната болница, които утре, ако им се докаже първа отрицателна проба, ще бъдат въдворени в домашна карантина. 

Трима са в Плевен и двама са в Габрово", обясни Мутафчийски. 

Както БЛИЦ съобщи, по-рано днес от здравното министерство обявиха, че след продължителни реанимационни мероприятия днес е починал 74-годишният мъж, хоспитализиран в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8-ми март.Той е страдал от тежки хронични  белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ