Броят на заразените с коронавируса нарасна за денонощие в Швеция от 21 317 до 22 721 (227 заразени на 100 000 души от населението).


Нови 90 смъртни случая бяха регистрирани и общият брой на пациентите, починали от COVID-19, достигна 2769 души, съобщи здравната служба.

В момента в страната 1572 пациенти с COVID-19 се намират в интензивни отделения, от които 1177 мъже. Най-голям брой заразени (8536) и починали (1463) са регистрирани в района на столицата.

Страшната истина за Швеция и К-19, оставят старците да умират в агония

"Числото при нас през последните дни не е голямо, но така често става през уикендите и в понеделника след тях", коментира последните данни на пресконференция днес държавният епидемиолог Андерс Тегнел. По думите му все по-малко пациенти са настанявани в интензивни отделения.

След решението на Европейския съюз правителството на Швеция затвори границите за чужденци, които не живеят в рамките на блока, а жителите на страната бяха призовани да не се събират на групи от повече от 50 души.

Българка разказа за действителността в Швеция и работи ли стратегията срещу К-19

Властите препоръчаха също обучението в горните класове, курсовете за възрастни и в университетите да се извършва дистанционно. Детските градини, началните и средните училища все още са отворени.

Карантина не е въвеждана нито в цялата страна, нито в отделни райони, а магазините и заведенията остават отворени, отбелязва БТА.