Областната болница във Велико Търново поиска да й бъде направена проверка от Изпълнителна агенция „Медицински надзор”. Причината е смъртта на абитуриент с коронавирус и обвиненията на близките на младежа, че вината за смъртта му е на лекарите, съобщава в. Монитор.

Според бащата на починалия Христо, в болницата синът му бил лекуван с експериментално лекарство за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания. Което било все още в трета фаза на клинични изпитвания. В публикации в специализирани чужди издания за медицина се предупреждавало, че при лечението с „Actemra / RoActemra”, съществувал риск от сериозни инфекции при пациентите които могат да доведат до смърт.

ЕПИКРИЗА разкрива кошмарни подробности от лечението на 19-г. търновски абитуриент, отишъл си от К-19

Според ръководството на великотърновската болница при лечението на 19-годишния починал абитуриент не са допуснати никакви грешки. Шефът на здравното заведение д-р Стефан Филев е категоричен, че ще съди бащата на починалото момче за уронване престижа на болницата.


Д-р Стефан Филев

Той вече е поискал да бъде направена пълна проверка по случая от Медицински надзор за да се спрат негативните спекулации и твърдения по темата с починалия абитуриент.

Трагедията е огромна! Починалият с коронавирус абитуриент е от Велико Търново, бил...

„Във връзка с последния случай на млад великотърновец, загубил битката с COVID - 19, който бе лекуван в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"и широкия обществен отзук, който предизвика тази трагична новина, както и опитите за създаване на внушения, и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медии, ръководството на областната болница реши да сезира Изпълнителна агенция "Медицински надзор", която да извърши проверка по случая, за да бъдат изяснени всички обективни факти.

Мистерия около смъртта на най-младата жертва на К-19 у нас

Вярваме, че това е единственият начин истината да излезе наяве. Резултатите от проверката на проведеното лечение ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени.

Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото и медиите да оставим разследването на компетентните органи.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки! Поклон пред паметта на този млад човек” се казва в съобщението на официалната страница на великотърновската болница във фейсбук.

Новината за съмненията на родителите на починалия абитуриет предизвика силен отзвук сред търновци. Някои от хората настояват прокуратурата да се самосезира и да започне разследване по случая като бъде направена ексхумация и експертиза, която да установи причината за смъртта.

„И умрелите кучета научиха, че вие сте скарани с медицината!!! Вместо да му направите имуновенин и ремдесивир сте започнали терапия с доказано предизвикващо септични състояния лекарство. Ако има нормални разследващи отдавна да сте в панделата”, пише в поста си пък Янаки Якимов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!