Шестима работници от Китай са в изолация и постоянно наблюдение поради съмнение за коронавирус, съобщи д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ-Варна, предаде морето.нет.

Мъжете са работили на остров, близо до Шанхай, където няма засегнати от вируса.

Четирима от тях са от Варна, а останалите са от Търговище и Айтос. Само един от тях е бил със завишена температура – 37 градуса, посочи д-р Михайлова. Единствено той е хоспитализиран. Пристигнали са с полет от Истанбул за Варна, като за това здравните власти са били уведомени.

Резултатите от техните проби се очаква да излязат днес или най-късно утре.

От РЗИ уточняват, че на всеки пристигащ от рисков район ще бъде осигурен здравен служител.

В същото време стана ясно, че семейството, което бе настанено в Инфекциозно отделение на хасковската болница със съмнения за коронавирус, днес ще бъде изписано, съобщи началникът на отделението д-р Красимира Кинова, пише haskovo.live.

Вчера стана ясно, че пробите, изпратени в Националната референтна лаборатория за наличие на коронавирус, са отрицателни.

Жената на 37 години и 56-годишният мъж са пребивавали в Тайланд и след завръщането си вдигнали температура. В момента и двамата са в добро състояние.

В същото добро състояние е и 40-годишният хоспитализиран мъж, за когото също има съмнения за коронавирус след посещение в Шри Ланка.

Той остава изолиран в отделението, докато не бъдат готови резултатите от пробите му. Според д-р Кинова мъжът не е носител на коронавирус, той се лекува от пневмония.

Според шефа на МБАЛ Хасково д-р Геоги Гелов Инфекциозно отделение има всички възможности за изолиране на пациенти със съмнения за коронавирус. При необходимост ще бъдат разкрити изолатори и на други места в болницата, каза Гелов.

В момента инфекциозно отделение е препълнено с болни от грип и хепатит.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!