Българинът е пословичен с това, че е ненадминат в празненствата. Дай му трапези, веселба с музика и почивни дни.

В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници – Великден. Отдавна тънката сметка за отпуската и как с един куршум да се ударят два заека е направена, независимо от това, че пандемията от коронавирус не стихва.

И тук е моментът всеки от нас да се замисли за елементарна превенция и да не забрави за важните лекарства, които биха помогнали в битката с ковид и избягването на усложнения при заразяване. От аптеката може да се подсигурим с нужното.

Витамин D е полезен и е препоръчително да се приема ежедневно в предписана от лекар доза. При контакт със заразен е добре да се пие и антистенокардин, както и ивермектин, чиято полза в началния стадий на заболяването е доказана многократно. Доста водещи медицински лица потвърдиха неговото действие.
 Шефът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев препоръча ивермектин за лечение на коронавируса.

И не на последно място трябва да се спазват на противоепидемичните мерки – носене на маски, използване на дезинфектанти, съблюдаване на нужната дистанция. Защото третата вълна не е отминала, а специалистите предупреждават за нов пик, който ще е след празниците.

И преди да започне „великото преселение на народите”, нека се замислим над това, че от живота по-скъпо нещо няма, и да не забравяме, че самолечението винаги носи риск, който може да бъде избегнат, ако не пренебрегваме консултацията с лекар. За всичко друго има време…