Повечето хора са сигурни, че знаят по какво едно момиче се различава от жената: сексуаления опит. Откъде точно разполагаме с тази информация, много от нас вече не помнят.

Въпреки това, ние сме свикнали да вярваме, че по време на първия сексуален контакт хименът се къса и "първата нощ" трябва да бъде придружена от набор от "сакрални" симптоми, включително болка и кървене. Това събитие, социалният морал и нашето подсъзнание възприемат като повратна точка в живота на всяка жена.

А сега е изненада: нашите идеи за девствеността, за да я сложим леко, не са верни и са социална конструкция. Това заключение се подкрепя не само от културолози и философи, но и от гинеколози. Специалисти от Световната здравна организация и учени от университета в Минесота проведоха мащабно обобщаващо проучване на гинекологични прегледи от цял свят. Резултатите му са публикувани в сп. "Репродуктивно здраве". Това са митовете, които те излагат на показ.

Мит номер 1

Хименът затваря входа на вагината и се разкъсва по време на първия секс. Това се нарича "загуба на девствеността".

Всъщност, не. Това не винаги се случва. Понякога тази малка част от плътта частично затваря влагалището, а понякога дори не се затваря. Част от жените се раждат без никакви химени. Но дори и да присъства, тя не трябва непременно да се разпадне след първия секс: понякога се простира и понякога дори остава непроменена.

Мит номер 2

Задължително трябва да има кръв

Всъщност, не. Кръвта идва само от рани, затова хименът трябва да бъде от определен вид, а партньорът трябва да е упорит и груб. Тогава да - ще се скъса и няколко капки кръв ще паднат върху чаршафа. След това, между другото, тя може да се излекува, като всяка рана. Кръвта при първия секс е най-често защото жената не е достатъчно влажна. Това обикновено се разрешава с помощта на смазка, закупена в аптека.

Кои са останалите 4 мита четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to