Български продукт, получен на база билкови екстракти, се оказва изключително ефективен срещу обвити /enveloped/ вируси, атакуващи белия дроб.

Обвити вируси са тези на сезонният грип, както  и коронавирусите.

 Изследванията и опитите доказват, че растителни  екстракти  от видове растения от  род ARUM успешно се справят с проблемите, причинени от грипни вируси.

На база тези изследвания е създадена българската хранителна добавка АРУМ-ПАН, която се оказва изключително ефикасна при вирусни инфекции, включително и при симптоми на COVID-19.
 
Как действа АРУМ-ПАН


Изследванията на коронавирусите след 1995 г. в световен мащаб показват , че те са чувствителни на атака от манозосвързващи ЛЕКТИНИ (LECTINS,MBL). Tози тип вещества нормално функционира в човешкия организъм като част от вродения имунитет. Но понякога, макар и рядко, са в недостатъчни количества. ЛЕКТИНИ /вижте в нета LECTINS+CORONAVIRUS/ от този тип има и в някои растения, от които може да си ги доставим. Това  е доказано  в края на 20 и началото на 21 в изследванията на белгийски и холандски учени . ЛЕКТИНИ  се съдържат също и в растения, които растат в България. Фармакологичните изследвания показват, че манозосвързващи лектини се съдържат в 8 – 9 пъти по-високи концентрации в български лечебни растения от група Aroides. Точно поради това те имат сериозен потенциал да се използват успешно срещу вирусни заболявания. ЛЕКТИНИТЕ на тези растения имат способност да аглутинират вируси, включително коронавируси. Този процес на аглутинация на вируси води до намаляване на тяхната концентрация в клетките. По този начин инфекцията протича по-леко, а организмът по-безпроблемно преминава периода на инфекцията до момента на образуване на антитела, когато заболяването вече е отшумяло. Освен този директен противовирусен ефект,екстракти от растенията от род  ARUM подтискат и един патогенен механизъм. При вирусна атака върху белодробната тъкан количеството на металопротеиназите в нея се повишава до нива, които нарушават нейната цялост и настъпват сериозни увреждания на белия дроб. На този процес се противопоставя подтискането на металопротеиназите от специфични извлеци от растението  Арум. По тези механизми действа и може да се използва хранителната добавка АРУМ-ПАН.  
 
Кога и как да се приема Арум-Пан


В обратна връзка с потребители на продукта, който няма статут на лекарство, показва, че ефектът е бил най-добър, когато АРУМ-ПАН се приеме още в началото на следните симптоми: кашлица, гърлобол, дразнене в очите, мускулни болки, повишена телесна температура. АРУМ-ПАН е прилаган от 5 до 7 дни по 30 капки, три пъти дневно. Четирима от участвалите в обратната връзка са използвали продукта три пъти по 1 мл (с капкомер) и симптоматиката е отшумявала за 4 – 5 дни. Вероятно коронавирусната инфекция създава най-много проблеми на хора с ниски нива на MBL-лектини, които са част от арсенала на вродения хуморален имунитет. По литературни данни 1 – 2% от населението има сравнително по-ниски нива на тези лектини.

АРУМ-ПАН може да се поръча онлайн тук>>>