Червеното месо е основната храна на всички етнически групи. Нивото на потребление нараства в целия свят сред хората с малки и средни доходи. 

Оставайки важен източник на протеини и незаменими аминокиселини, то може да причини увреждане на организма. Това се доказва от данни, събрани от повече от 700 проучвания, които бяха анализирани от специална комисия на Световната здравна организация.

Докладът за канцерогенността на червеното месо е публикуван през 2015 г. и не се е променил оттогава, въпреки факта, че редовно се провеждат нови изследвания за опасностите и ползите от този продукт. СЗО изгражда позицията си по сложността на набора от данни, което прави възможно те да се разглеждат като обективни. И тази информация трябва да бъде известна на всеки от нас.

Колко месо можем да хапваме дневно и да не заболеем от рак, четете в zdrave.to