Кой е най-добрият начин да измиете плодовете от пестицидите?
За да предпазите себе си и любимите си хора от вредното влияние на пестицидите, се нуждаете от малко научно доказана кухненска магия.
Кой е най-добрият начин да премахнете пестицидите от плодовете и зеленчуците?
Скорошно проучване по темата, публикувано в Journal of Agricultural and Food Chemistry констатира, че най-добрият начин да отстраните пестицидите от продуктите е содата за хляб.
Учените приложили 3 метода на отстраняване на вредните химикали – белина, сода за хляб и чиста вода.
Белината, разбира се, се прилага от учените единствено за целите на проучването. Те не препоръчват обработката на плодовете и зеленчуците с нея в домашни условия.
След проведените тестове учените установили, че содата за хляб отстранява най-успешно пестицидите от продуктите.
Как да премахнем нитратите от зелените салати, четете в zdrave.to
Последвайте ни
0 Коментара: