Професор от Харвард посочи храните, които предизвикват рак на дебелото черво
Участниците в изследването, които консумират най-много "онкогенни" продукти е 37% по-вероятно да развият рак на дебелото черво
Ново проучване на Харвард за общественото здраве показа, че възпалението на червата, причинено от определени храни, може да бъде основен рисков фактор за развитие на колоректален рак.
"Ние приехме, че обичайната здравословна диета не само съживява тялото ни, но също така значително намалява риска от развитие на колоректален рак", казва проф. Джованючи.
За да проверят тази хипотеза, учените събират данни за повече от 121,000 души, като се използват резултатите от две големи американски проучвания, по време на които се проследяват потенциалното въздействие от различни фактори на здравето на хората в продължение на 25 години.
Кои са храните, предизвикващи рак на дебелото черво, четете в zdrave.to
Последвайте ни