Внимание: Готовата храна може да ни докара тези болести
Консервантите и добавките в преработените храни увеличават вероятността от развитие на някои болести
Честата консумация на преработените храни, може да причини сериозни заболявания. За това говори Галина Рогожкина, ендокринолог в Скандинавския здравен център.
Тя отбеляза, че излишната сол и наситени мазнини в такива ястия увеличава риска от затлъстяване, както и от развитие на някои заболявания.
Рогожкина препоръча сами да приготвяте храната си.
— Освен това, в допълнение към готовото ястие, можете да приготвите проста салата от пресни зеленчуци. Няма да отнеме много време, но ще направи храната ви по-здравословна и балансирана“, каза лекарят в интервю за RT .
Кои са заболяванията, на които ни излагат готовите храни, четете в zdrave.to
Последвайте ни