Диетологът проф. Донка Байкова разкри защо е полезно да ядем кисело зеле
Освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик
"Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", коментира проф. Байкова.
Последвайте ни
0 Коментара: