Ето кой любим плод помага в борбата срещу К-19
Проучване показва, че протеолитичният ензим бромелаин потиска активността на вируса SARS-CoV-2
Авторите му от Медицинския център към университета на Небраска съвместно с колеги от Управлението за контрол на храните и лекарствата (FDA) са установили, че ензимът бромелаин в ананаса или стъблата му може да се използва като антивирусен агент не само срещу К-19, но и срещу потенциални бъдещи коронавирусни огнища.
Настоящото проучване показва, че протеолитичният ензим бромелаин потиска активността на вируса SARS-CoV-2, оказвайки ефект едновременно върху три компонента, за сметка на които патогенът попада в тялото и започва да се размножава, провокирайки болестта К-19.
Предишни изследвания са демонстрирали, че бромелаинът може да се прилага като терапия при пациенти, страдащи от възпаления и болка. Съединението освен това се абсорбира добре и има продължителна биологична активност. Всички тези предимства на ензима могат да бъдат използвани и в лечението на болни от К-19, отбелязват изследователите
Последвайте ни
0 Коментара: