Целият транспортен Коридор номер осем се реконструира, обновяват се пътните отсечки и до една година гражданите ще имат изцяло обновена модерна пътна мрежа, която свързва нашата страна със съседна Република България.


Това заяви лидерът на СДСМ Зоран Заев, цитиран от македонския информационен сайт 24инфо.

Това ще има позитивен ефект за свързването на гражданите от двете страни и за развитие на търговските и икономически отношения между компаниите, допълни той.

Заев заедно с генералния секретар на СДСМ Люпчо Николовски са на оглед на строителните работи по рехабилитирането на пътната отсечка Крива Паланка - Ранковце.

Огромно е задоволството да се види как пътищата в Северна Македония се строят ускорено и в извънредните условия при спазване на всички протоколи за защита.

Кризата, предизвикана от пандемията от коронавирус, не спря капиталовите инвестиции. Напротив, имаме ускорен темп на строителство, каза Заев.

СДСМ е силно посветен на изграждането на големите капиталови проекти, които ще донесат дългосрочни ползи за сегашните и за бъдещите поколения, допълни лидерът на СДСМ, цитиран от БТА.