Не може без нея на празничната трапеза - как да омесим плетена погача за Цветница (СНИМКИ)
Тя прилича на голямо вълшебно цвете, дарява радост и сплотява семейството,
Последвайте ни
Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам
Съдържанието на Blitz.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на агенция БЛИЦ, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на БЛИЦ, посочване на източника и добавяне на линк към www.blitz.bg. Използването на графични и видео материали, публикувани в БЛИЦ, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.
Конфигурация на бисквитки по ЕИЗ .
Copyright © 2008 - 2025 Информационна агенция БЛИЦ. Всички права запазени.
Въпрос - аз , редовно правя погачи , но 2 ч.ч. олио не са ли много ? А , и маргарин за мазане ! Погачата е красива ! Комплименти !
До коментар [#1] от баба Правилна е забележката ,много мазнина ,пък и тези 800гр.мляко също ми се струват множко за тези 42гр мая,защо не е опоменато колко брашно поема това количество мазнина и мляко . С две думи казано цялата рецепта е объркваща и това което е показано за готова питка няма нищо общо със стъпките които са показани по- долу.Всичко е една лъжа не се подвеждайте да я правите питката в тоя вариант.И още нещо 200 градуса са силна температура ще изгори отвън но вътре ще е сурова.Питка се пече на 170-180 градуса и като се зачерви леко се слага фолио отгоре , за да се изпече и вътре.
На първата снимка няма плетеници, а изпечената питка е направена от слепени една до друга кифлички, навити от тестото. Снимките по-надолу нямат нищо общо с първата. Отделно, много мляко, много захар, много мазнина. И градусите са много. :-)