Лъсна шокиращата истина за кренвиршите и колбасите в България!
Консумацията на кренвирши, майонеза, лютеница и други „Индустриални храни“ може да ни докара и диабет заради захарите, наблъскани в тях. Причината е, че месото в хранителните продукти се влага нишесте, прости захари и/или глюкозо-фруктозен сироп, коментира д-р Сергей Иванов, директор на Центъра по биология на храните. Така съдържанието на загари в майонезата например може понякога да достигне по количество това във вафлите. В най-рисковата група попадат младите хора, които ежедневно консумират кренвирши и лютеница.
Много от некачествените храни се внасят от световни производители чрез търговските вериги. Оказва се обаче, че едни и същи компании въвеждат продуктите си по двоен стандарт – едни за Източна и едни за Западна Европа, където качеството е много по-високо, пише "Телеграф".
ЧЕТЕТЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
Последвайте ни
0 Коментара: