Нападателят на ЦСКА Гуидо ди Вани разкри впечатленията си от клуба и България след първите си няколко месеца от престоя на „Българска Армия”. 25-годишният аржентинец се надява да остане в отбора и да играе в евротурнирите.

"Имам известни проблеми с езика. Много малко хора в клуба говорят на испански или английски и това затруднява комуникацията. Столицата София изглежда малко изостанала. Въпреки това има добре развит градски транспорт, както и старинни сгради. Градът е с приятна атмосфера. Освен това е евтино, а храната е подобна на нашата в Аржентина. Животът е тих, хората са добри, но местната общност е малко затворена. Веднага се разбира, че си чужденец", коментира Ди Вани пред аржентинската медия Diario Veloz.

"За първи път съм в Европа. Надявам се, че ще остана в отбора, за да играя в евротурнирите. Публиката на вечното дерби с Левски бе доста. Този мач е класика. Хората са фанатично настроени. Но не могат да се сравняват с феновете в Аржентина. Там те са просто луди. Играем пред около 10-15 хиляди души, но само когато сме на националния стадион. Иначе на нашия идват по-малко. Прави ми Впечатление, че феновете са предимно здрави физически, големи мъже. Футболът в страната е много твърд, с преобладаващи единоборства. Като цяло качеството на играта не е добро, а техниката е оставена на заден план", допълни още аржентинецът.