16 месеца ефективна присъда получи 30-годишният Мишо Митев-Айри, който даде старт за нападение полицейски автопатрул в „Столипиново“ на 15 август т.г.
Процесът бе по реда на съкратеното производство. Срещу Митев бяха повдигнати обвинения за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу представител на властта, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред, както и за нанасяне на лека телесна повреда на служител на МВР. Той е действал с изключителен цинизъм и дързост и в условията на опасен рецидив, пише в мотивите на прокуратурата. За хулиганство законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години, а за причинената телесна повреда - лишаване от свобода от 1 до 5 години. Митев се призна за виновен и получи присъда под минималната. В съдебната зала подсъдимият каза, че е бил много пиян и се извини на полицаите. На делото присъстваха и двамата пострадали полицаи от автопатрула. Това е трета присъда за 30-годишния Мишо Митев. Той е лежал в затвора за кражби през 2001 и 2007 г.
Материалите за останалите седмина участници в побоя са отделени в друго дело. Те се укриват и работата по издирването им продължава, съобщиха от Районна прокуратура. Междувременно Военно-окръжната прокуратура образува проверка спазени ли са полицейските правила при действията на униформените в кв. „Столипиново“. До момента не са постъпвали жалби от жители на квартала, магистратите са се самосезирали от публикации в медиите, съобщи военният прокурор Максим Караджов. Законният срок за приключване на проверката е 30 дни, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. /БЛИЦ