Това задържане по мое виждане е законно и не са нарушени неговите права. Това заяви адвокат Марин Марковски по горещия случай „Полфрийман“.

Убиецът Джок излиза на свобода!

„Джок категорично ще напусне България“, каза адвокатът, който поясни, че това ще се случи в мига, в който на сайта на ВКС има решение по делото му.

„Той е погасил един човешки живот по безобразен начин. С това зверско убийство на един колега, който умря едва на 20 години, той доказа, че иска да унищожи един човешки живот по мъчителен начин“, каза Марковски.

Убиецът Джок излезе на свобода, но не отрони дума към родителите на жертвата си СНИМКИ

„Полфрийман получи тежка присъда, но несправедлива. В неговата държава, и в много други, той спокойно може да получи доживотна присъда“, поясни защитникът.

„Неговата присъда е лека. Аз лично считам, че това освобождаване не е разумно и свързано със смисъла на Закона“, каза Марковски.

„Председателят на ВКС няма право да нарежда на съдията, защото той е независим, но така дава указание, което съда пък може спокойно да не изпълни“, допълни защитникът по повод безпрецедентния опит на Лозан Панов да окаже натиск върху съдебен състав по-бързо да се произнесе по казуса с освобождаването на убиеца Джок.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!