"В наказателното право не се ли намира истината, невинни хора гърмят по затворите. Делото на Иванчева представлява низ от компромати, които са изключително примитивни. Няма нито една среща между Иванчева и Ваклин - нито една.  Единствената среща е в кабинета на Иванчева, където тя се е държала с него хладно и рязко". Това заяви в ефира на bTV адвокат Марин Марковски, който е защитник пред Темида на спипаната с подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева. 

"Разбира се, че могат да се вземат пари и без да се срещнат. Въпросът е дали посредникът е поставен комбинатор, който трябва да изобличи Иванчева. Не обвинявам прокуратурата. Има много хора, които искат да затрият кметицата. 

Иванчева категорично не е била осветена. Понякога прокуратурата прави такива неща, че ми пресъхва устата. Тя единствено има около 2 квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато тя е писала възражение е станало това пренасяне. Забележете колко е просто. Може ли да се броят пари, когато имаме осветяване на 2 сантиметра в дясната част?", попита Марковски. 

Полицайката хваща Иванчева за устата, за да не крещи, че иска адвокат. Иванчева е имала следа от светещ прах и под носа. Може ли с дамския мустак да се броят пари. Това ли е светването на коледната елха?", негодува още защитникът на скандалната кметица.

"Чел съм записите, такъв израз: "Поставили сме Ваклин на колене, да си плати", няма! Няма казвано, че трябва да се дават пари и да се вземат пари от Ваклин. Няма нещо, което да ги изобличава. 

"Има срещи между Ваклин и Дюлгеров, около 4-5 срещи, но това ли са доказателствата, че Иванчева е искала 500 000 евро. Дюлгеров каза, че е взел тези пари да си направи операция на окото. Той извършва една услуга на Ваклин, оказва му съдействие, за да оправи проблем, но това е проблем Дюлгеров", отсече Марковски. 

"Освен за тези 70 000 евро тя има обвинение че е искала 500 000 евро и то е страховитото. За него няма нито едно доказателство! Не е забранено на един кмет да каже на инвеститор да направи детска площадка, то е достойно. Хайде да не обвиняваме една кметица, която иска да има зеленина в "Младост".

С Божията помощ и моята, надявам се Иванчева да бъде пусната от ареста", завърши адвокатът.