Скандална среща между председателя на ВКС Лозан Панов и съдията Даниела Росенова, която ще разглежда мярката за неотклонение на задържаната по обвинение в подкуп кметица на "Младост" Десислава Иванчева, се е случила в понеделник, научи БЛИЦ.

Двамата са разговаряли след внезапното посещение на Панов по време на отчета на Специализирания апелативен съд.

Съдия номер 1 за първи път се е появил на отчет на Специализирания апелативен съд, а присъствието му е озадачило дори представителя на ВКС, който е бил по протокол на събитието.

Според очевидци Панов е разговарял няколко минути с Росенова, което създава съмнения за евентуално указване на въздействие по време на насроченото за днес съдебно заседание, на което адвокат Марковски ще поиска Иванчева да бъде пусната от ареста.

Публична тайна е, че Иванчева гравитира около задкулисното лоби на кръга "Капитал", към което е причисляван и самият Панов. Днес на заседанието на мярката за неотклонение се очаква спецпрокуратурата да приложи специалните разузнавателни средства, записани по време на операцията.

Според информация на БЛИЦ в разговор между Иванчева и бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров е засечена репликата: "Ваклин е поставен на колене". Още по-скандалното е, че пет минути преди Иванчева да бъде окована в белезници, тя се е обадила в общината и е казала, че Ваклин "трябва да бъде оправен".

Спецпрокуратурата смята да приложи и множество други допълнителни доказателства за Иванчева и другите двама задържани и се надява спецсъдът да вземе справедливо решение.

През последните дни адвокатите на обвиняемите направиха истински тур из телевизионните студиа, за да изкарат невинни своите заможни клиенти, но в крайна сметка важни са доказателствата, а те сочат, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!