PR експертът Нидал Алгафари коментира в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия" актуалната ситуация около искането на реформи съдебната система на страната ни.

"Правораздаването не е само прокуратура. Имаш първо следствие, което да залови престъпника или да разкрие престъпление, да го предаде на прокуратурата, която да го разследва и да го предаде в съда. Ако само прокуратурата не работеше, щеше само там да е проблемът.

Преди време имахме премиер, който по-рано като главен секретар казваше "Ние ги ловим те ги пускат". Виждаме, че в затвора влизат едни кокошкари, а големите грабители на държавата - от приватизацията и т.н., това все едно, че го няма. Навсякъде има проблеми. Нека се съберат всички политици и да решат каква и кой тип съдебна система искат", каза той.

"Това, че промяната, била от един месец, не е точно така. Все пак не забравяйте, че този, за който твърдят, че е поддържал Гешев и едва ли не са правили зулумите заедно, вече от 1 година не е на власт.

Имаха достатъчно време и възможности, но не направиха нищо. А и самият премиер да говори за Конституционни промени и Конституция ми е малко неловко в момента, тъй като по мои спомени той беше един от хората, които подведе президента да издаде указ в нарушение на указ.

Така че те двамата на тема Конституция в момента не са най-големите специалисти. Това са политически изказвания", каза още Алгафари.